Пт, 2024-03-29, 00:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

02:02
На антикорупційні розслідування в Україні у США відреагували
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

США вітають швидкі та рішучі дії президента України Володимира Зеленського в питанні протидії корупції, а також пильність українського громадянського суспільства та ЗМІ. Про це на брифінгу заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс, коментуючи антикорупційні розслідування та низку відставок в українській владі.

“Так само, як народ України хоче бачити добре управління, боротьбу з корупцією, хоче бачити верховенство права, ми підтримуємо все це, а також відданість України прозорості та підзвітності”, - зазначив Прайс. Він також наголосив, що США тісно співпрацюють з українською владою та ведуть пильний нагляд за всією наданою допомогою.

Тим часом представники Конгресу США від обох партій зазначили, що звільнення посадовців та антикорупційні розслідування в Україні не мають стосунку до надання Україні та використання допомоги США.

Сенатор-демократ Ричард Блументаль вважає, що низка звільнень українських посадовців та розслідування щодо них свідчать про обнадійливу боротьбу з корупцією.

“Це дуже важливо, оскільки демонструє те, що президент Зеленський нам сказав: не буде терпимості до шахрайства чи марнотратства. Ці випадки неналежного використання коштів стосуються придбання українцями продовольства чи інших припасів. Це не має стосунку до жодної американської військової техніки. Обнадіює те, що президент Зеленський продовжує вирішувати питання шахрайства та корупції, як він обіцяв на виборах у 2019 році”, - зазначив Блументаль.

Про відсутність занепокоєння щодо належного використання американської допомоги в Україні заявив і сенатор-республіканець Ліндсі Ґрем: “Ми повністю впевнені в тому, що наша військова допомога спрямовується туди, куди вона має спрямовуватися, і що є підзвітність і прозорість. До моїх колег у Палаті представників: тим, хто вважає, що ми не повинні виписувати необмежений чек, я згоден. А тим, кого хвилює, що відбувається в Україні, поїдьте туди! Не говоріть про це у Вашингтоні. Сядьте в літак, потім у потяг, відпочиньте, пийте багато води, візьміть свої вітаміни, і вам там все покажуть”.

У вівторок, 24 січня, декілька високопосадовців в Україні, включно із заступником міністра оборони та кількома керівникам регіонів України, були звільнені на тлі повідомлень у ЗМІ про завищені ціни за продукти, призначені для українських військових.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 425 | Додав: adminA | Теги: США, україна, антикорупційні розслідування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]