Пт, 2024-03-29, 10:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:04
На демарш Ердогана щодо їхнього вступу до НАТО Швеція та Фінляндія відреагували
Інші останні Новини Європейського Союзу

Швеція та Фінляндія відреагували на заяви турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана щодо їхнього вступу в НАТО.

Так, глава МЗС Швеції Анн Лінде висловила надію, що всі члени НАТО підтримають їхню заявку на вступ до Альянсу, повідомляє SVT.

«Ані посли НАТО, ані жодна з 30 країн не представили нічого подібного. Я сподіваюся, що ми зможемо обговорити все, і якщо вирішимо подати заявку на членство в НАТО, отримаємо позитивні повідомлення від усіх країн», – заявила вона.

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто закликав до терпіння і поетапного підходу до питання.

«Нам потрібно трохи терпіння в цьому типі процесу, це не відбувається за один день… Давайте вирішувати проблеми крок за кроком», – сказав він.

Нагадаємо, раніше у п’ятницю президент Туреччини Реджеп Ердоган розкритикував намір Швеції і Фінляндії вступити до НАТО. Він назвав скандинавські країни «притулком для терористичних організацій».

Тим часом президент Фінляндії Саулі Нііністьо обговорив із президентом США Джо Байденом і прем’єр-міністром Швеції Магдаленою Андерссон наступні кроки держави на шляху до членства в НАТО.

Сполучені Штати підтримують політику відкритих дверей НАТО та однозначно схвалять заявки Швеції та Фінляндії щодо вступу до Альянсу, якщо вони все ж таки їх подадуть. Сильний оборонний західний Альянс – добре для безпеки як США, так і всього світу.

А прем’єр-міністр Латвії Криш’яніс Каріньш закликав НАТО зміцнити обороноздатність країн Балтії та дати росії сигнал про серйозну налаштованість на захист.

російський диктатор владімір путін обговорив із постійними членами ради безпеки рф війну проти України. Ключовим питанням засідання стали потенційні «загрози безпеці» рф через рішення Фінляндії та Швеції приєднатися до НАТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 485 | Додав: adminA | Теги: Швеція та Фінляндія, демарш Ердогана, вступ, НАТО | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]