Пт, 2024-04-19, 18:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:54
На Донбасі унаслідок снайперського вогню загинув український військовий
Інші останні Надзвичайні новини

Поблизу населеного пункту Торецьк, що на Донеччині, дістав важке поранення український військовослужбовець. Його життя врятувати не вдалося — він помер у лікарні.

Про це повідомили в українській делегації для участі у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Інформацію про смерть бійця нам підтвердили і в штабі Операції об'єднаних сил.

У ТКГ вже направили відповідну ноту щодо загиблого військового до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

«Наша делегація висловлює щирі співчуття рідним та близьким військового, що загинув за Україну», — наголосили у ТКГ.

Ситуація на Донбасі

Як повідомили у штабі Операції об'єднаних сил, за минулу добу, 1 лютого, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксували п’ять порушень режиму припинення вогню. Бойовики стріляли з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Від початку «перемир'я» наприкінці липня 2020 року й до вечора 31 січня 2021 року Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала щонайменше 7 950 порушень режиму тиші — зокрема 2 898 вибухи, 1 030 невизначених боєприпасів, що пролетіли, 97 спалахів дульного полум'я, 60 освітлювальних ракет і щонайменше 3 865 черг і пострілів.

В ОБСЄ порушенням вважають кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції вважають одним фактом порушення.

Новий режим припинення вогню на Донбасі почав діяти з 27 липня 2020 року. Понад місяць його головним досягненням вважалося те, що немає втрат серед військових. Проте пізніше обстріли відновились, і дотепер за час «перемир'я» загинули вже восьмеро українських військових.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 605 | Додав: adminA | Теги: Донбас, снайпер, загинув український військовий | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]