Чт, 2024-04-25, 21:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:36
На Каннському кінофестивалі пройшла світова прем'єра українського фільму Памфір. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

На Каннському кінофестивалі в рамках програми Двотижневик пройшла світова прем’єра української картини Памфір режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. Після показу фільму овації глядачів не припиняли близько семи хвилин.

Серед гостей показу були присутніми президентка Європейської кіноакадемії Аґнєшка Голланд, голова Держкіно України Марина Кудерчук, режисерка Аґнєшка Смачинська, режисер Філіп Лакот та інші.

Картину Памфір представили режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук, актори Олесандр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, а також продюсери Олександра Костіна, Євгенія Яцута, Лора Бріан та решта продюсерів і ко-продюсери із чотирьох країн світу — України, Польщі, Франції та Чилі.

На прем’єрі також були присутні і члени знімальної команди.

«Щиро дякуємо всім ко-продюсерам із чотирьох країн — Україні, Польщі, Франції та Чилі, та першим глядачам, завдяки емоціям яких, команда фільму не змогла втриматися від сліз. Ці оплески та подяка присвячені Україні! Все буде Україною! Йо Памфір!», – поділилася своїми емоціями команда фільму у Facebook.

«Це не просто рівень Каннського кінофестивалю. Це фільм, який привертає увагу на Каннському фестивалі. І це гордість неймовірна», «Фільм вражає своєю оповідальною силою та красою українського селища», «Емоційне, напружене та візуально досконале кіно» — такі перші відгуки про фільм.

Памфір — історія про хорошого сім’янина. Доля дає випробування, через яке він звертає з чесного шляху заради своєї сім’ї. Події розгортаються на західній Україні напередодні традиційного карнавалу Маланки. Памфір повертається до своєї родини після тривалої відсутності. Безумовна любов сім’ї Памфіра має побічну дію. Коли його син влаштовує підпал в молитовному домі, Памфір змушений відновити зв’язок зі своїм неспокійним минулим.

Нагадаємо, напівоголена активістка в кольорах України та зі слідами крові, спричинила скандал на кінофестивалі у Каннах.

На міжнародному кінофестивалі у Каннах відбулася прем’єра фільму "Маріуполіс 2" литовського режисера Мантаса Кведаравічюса.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 453 | Додав: adminA | Теги: Каннський кінофестиваль, прем'єра українського фільму Памфір | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]