Пт, 2024-04-19, 22:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:58
На масову атаку хакерів Берлін відреагував, Меркель - серед жертв
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Берлін відреагував на масову атаку хакерів, Меркель - серед жертв

Федеральне управління з інформаційної безпеки Німеччини (BSI) почало вивчати справу про викрадення та публікацію персональних даних сотень німецьких політиків, а також журналістів і артистів.

"Хакерська атака на політиків: зараз BSI інтенсивно вивчає цю справу в тісній співпраці з іншими федеральними органами влади. Національний центр кіберзахисту взяв на себе центральну координацію", - повідомило відомство у своєму Twitter.

"Відповідно до останніх даних, не існує жодних проблем з урядовими мережами", - зазначили у BSI.

Серед відомих політиків, які стали жертвами атаки, канцлер Ангела Меркель, федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та екс-голова Соціал-демократичної партії (СДПН) Зігмар Габріель, пише Bild. Публікація містила номер факсу, адресу електронної пошти та кілька листів від Меркель.

Також хакери отримали доступ до даних відомих телеведучих, журналістів, співаків та діячів культури. Щонайменше 33 журналісти німецької телекомпанії ARD стали жертвами кібератаки, серед них відомий своїми викриттями про допінг у російському спорті журналіст Гайо Зеппельт.

Дані, опубліковані невідомими на обліковому записі Twitter, містили адреси, особисті листи, фото, партійне листування, копії посвідчень особи, дані кредитних карток і номери мобільних телефонів. Опублікована інформація стосувалася усіх найбільших німецьких партій, за винятком ультраправих AfD. Документи жертв атаки "лежали" в мережі з грудня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 923 | Додав: adminA | Теги: Меркель, масова атака хакерів, берлін, жертва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]