Чт, 2024-04-18, 03:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:33
На міжнародних змаганнях винаходів українка здобула "золото"
Інші останні Українці в світі

Випускниця Старокостянтинівського ліцею імені Михайла Рудяка на Хмельниччині Діана Богатир отримала "золото" на Міжнародних змаганнях винаходів та інновацій (iCAN) у Канаді за створення інноваційного пристрою для дезінфекції. Про це повідомили в Хмельницькому територіальному відділенні МАН України.

Діана Богатир винахід UV Cleaner

Пристрій UV Cleaner, що створила українка, виготовлений на основі сучасних ультрафіолетових світлодіодів та підходить для дезінфекції поверхонь та речей. Дезінфектор має силіконову поверхню, на яку можна покласти будь-який предмет, живиться він від звичайної батарейки. Пристрій знищує всі мікроорганізми, що накопичилися на поверхнях речей, а повна дезінфекція відбувається за 5–10 хвилин. За словами самої винахідниці, UV Cleaner буде особливо корисним для тих, хто часто подорожує, та у часи пандемії.

Це не перший винахід української розробниці. У 2020-му році вона створила розумний бокс для холодильника Smart box, що може замовляти доставку їжі.

Бокс підключається до мобільного додатку, і через смартфон користувач може сканувати свій холодильник і бачити, скільки там залишилося продуктів. За допомогою датчиків пристрій може визначити, яких продуктів не вистачає у холодильнику, і зробити замовлення в магазинах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 916 | Додав: admin | Теги: UV Cleaner, богатир, винахід | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]