Пт, 2024-05-03, 15:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:24
На початку червня директор ЦРУ Бернс таємно відвідав Україну, йому розкрили стратегію деокупації - ЗМІ
Інші останні Іноземна преса про Україну

Директор ЦРУ Вільям Бернс на початку червня таємно відвідав Україну, його поінформували про плани звільнення українських територій від окупантів, повідомляє The Washington Post.

"Під час таємного візиту в Україну директора ЦРУ Вільяма Бернса на початку цього місяця українські офіційні особи розкрили амбітну стратегію з повернення окупованої росією території та відкриття переговорів про припинення вогню з москвою до кінця року. Про це розповіли офіційні особи, знайомі з візитом", - пише видання.

За даними джерел видання, під час візиту Бернс зустрівся з президентом Володимиром Зеленським та вищим керівництвом української розвідки. Видання зазначає, що метою візиту було підтвердити прихильність США щодо обміну розвідувальними даними, які допоможуть Україні в боротьбі з агресором.

За словами співрозмовників, у приватних розмовах українське військове керівництво висловило голові ЦРУ впевненість у тому, що їхня мета - до осені звільнити значну частину територій, перемістити ракетні та артилерійські системи до кордону з Кримом, просунутися на схід і вперше почати з рф переговори після тривалої паузи.

"росія піде на переговори тільки тоді, коли відчує загрозу", - сказав високопоставлений український чиновник.

В ідеальному сценарії для Києва ЗСУ отримають важелі впливу на рф, розмістивши війська і потужне озброєння на кордоні з Кримом. Окупований півострів в цьому випадку буде фактично виконувати роль "заручника".

Повідомляється, що Київ буде готовий відмовитися від ведення бойових дій в Криму, але натомість вимагатиме, щоб росія прийняла будь-які гарантії безпеки, які Україна може отримати від Заходу.

Контрнаступ ЗСУ

ЗСУ пішли в наступ на півдні та сході країни на початку червня. ЗСУ станом на 30 червня продовжували вести наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Зокрема, закріплювалися в Запорізькій області, а також тиснули на фланги росіян в Бахмуті Донецької області.

Але на Заході все ще наполягають, що прогрес початку українського контрнаступу ледь помітний і хочуть швидших результатів. На думку польського євродепутата Вітольда Яна Ващиковського, якщо наступ ЗСУ не матиме успіху до жовтня, то Європа наполягатиме на "заморожуванні" війни.

У відповідь Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний закликав не робити з війни" шоу", підкресливши, що "кожен метр дається кров'ю".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 385 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]