Пт, 2024-04-26, 10:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:00
На саміт ЄС у Празі запросять нового прем'єра Британії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Європейський Союз запросить на неформальний саміт у Празі у жовтні новообраного прем'єра Британії.

Про це виданню The Guardian розповів голова Європейської ради Шарль Мішель.

Мішель не сумнівається, що Британію запросять до столиці Чехії, незважаючи на "труднощі" через протокол щодо Північної Ірландії.

Тема саміту 6 і 7 жовтня у Празькому Граді -  ширша співпраця ЄС з державами, які не є його членами, у рамках проєкту Європейська політична спільнота.

"Хоча між нами є розбіжності щодо північноірландського протоколу, ... немає жодних сумнівів у тому, що ми - друзі і повинні діяти спільно", - зазначив Мішель.

Запрошення на зустріч європейських лідерів 6 жовтня контрастує з попереднім рішенням не запрошувати Бориса Джонсона на саміт ЄС, який Джо Байден відвідав на початку цього року.

Як повідомлялося, члени Консервативної партії Великої Британії в п’ятницю ввечері завершили голосування за нового лідера.

Очікується, що ім’я нового прем’єра стане відоме в понеділок, 5 вересня.

За даними останніх опитувань, Ліз Трасс виграє боротьбу за посаду лідера Консервативної партії та прем'єр-міністра у колишнього міністра фінансів Ріші Сунака.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 432 | Додав: adminA | Теги: прага, саміт ЄС, новий прем'єр Британії | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]