Пт, 2024-05-03, 13:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:42
На що підуть гроші - Україна отримала допомогу від Японії
Інші останні Економічні новини

До державного бюджету України надійшло близько 390 млн доларів від Японії, які вона виділила в межах проєкту Світового банку. Кошти підуть на соціальний захист та відновлення сільського господарства в Україні.

Про це повідомило Міністерство фінансів України.

Як пояснили у відомстві, у січні Україна отримала від Японії фінансову допомогу, що складається з двох частин. Перша — це грантові кошти сумою $89,8 млн у межах проєкту з відновлення сільського господарства ARISE. Він має на меті підтримку доступу сільгоспвиробників до фінансування через пільгове кредитування та гранти.

Друга частина — це позика обсягом $300 млн у межах проєкту INSPIRE, що фінансується завдяки позиці Світового банку розміром $1,2 млрд із Цільового фонду з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine). Він націлений на соціальний захист вразливих верств населення під час війни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Японія виділяє Україні 37 млн доларів США додаткової допомоги. За ці гроші будуть придбані системи для виявлення дронів.

Також ЗМІ писали, що Україна отримала від Японії понад 950 млн доларів США в межах проєктів Світового банку, спрямованих на відновлення та соціальний захист в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 277 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]