Сб, 2024-04-20, 07:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:49
На спробу диверсії на Донбасі у ТКГ відреагували: чекають відповідь МЗС
Інші останні Надзвичайні новини

Українська делегація також повідомила про інцидент представників ОБСЄ

На Донбасі 29 листопада представники незаконних збройних формувань намагалися провести мінування українських позицій. У ТКГ заявили про інцидент в ОБСЄ та тепер чекають реакції від МЗС України. Про це повідомляє пресслужба української делегації в Тристоронній контактній групі.

Так, напередодні поблизу населеного пункту Луганське зі спостережного пункту було виявлено підхід ДРГ противника до українських позицій. Після чого військові підрозділів ООС зірвали спробу диверсантів провести мінування позицій, а після вогневого контакту противник відійшов.

Згодом під час огляду шляху відступу ворожої ДРГ було виявлено засоби мінування російського виробництва, зокрема три МОН-50 та споряджений касетний контейнер типу КСФ-1 з мінами типу ПФМ-1, які заборонені Женевською конвенцією.

Також були виявлені особисті речі та бронежилет з позивними "Мартин", "Худий" та "Григор", 2 речові мішки, бухта кабелю, 4 магазини, споряджені патронами 5,45 мм.

За даними ТКГ, підходи до українських позицій противник коригував за допомогою безпілотника типу "Гранат", який входить до новітнього російського комплексу забезпечення дій артилерії "Наводчик-2".

"Проведення розвідки з використанням БПЛА свідчить про недотримання ворогом домовленостей, досягнутих під час засідання Тристоронньої контактної групи. Про зухвалі та підступні дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців негайно було повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. Чекаємо також відповідної реакції МЗС України", - додали в прессцентрі української делегації.

Нагадаємо, вчора, 29 листопада, представники незаконних збройних формувань відкрили вогонь з гранатометів та мінометів біля Катеринівки, а також вели вогонь з автоматичного станкового гранатомета, стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомета біля Попасної.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 663 | Додав: adminA | Теги: Донбас, спроба диверсії, ткг | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]