Пт, 2024-03-29, 01:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
На святкування Рош га-Шана в Умань прибули вже 23 тисячі хасидів
Інші останні Новини з регіонів України

Станом на ранок 25 вересня до Умані на святкування Рош га-Шана прибули вже понад 23 тисячі хасидських прочан. Про це повідомляє Обʼєднана єврейська община України.

Там зазначили, що паломництво організували Фонд імені Рабі Нахмана спільно з владою.

Рош га-Шана — свято початку нового року для всіх, хто сповідує юдаїзм. Відзначають 1 та 2 тішрея, що зазвичай припадає на кінець вересня — початок жовтня.

В Україні свято відоме широкому загалу здебільшого завдяки паломництву до могили цадика Нахмана в Умані. В останній рік свого життя засновник течії брацлавського хасидизму закликав усіх послідовників провести свято разом із ним.

Його учні на чолі з Натаном витлумачили це як заклик до відвідин могили вчителя. Ця думка є досить популярною як серед хасидів, так і загалом серед віруючих юдеїв. Тому щороку в Умань з’їжджаються тисячі євреїв.

Свято Рош га-Шана, яке хасиди святкують у вересні, традиційно щороку збирало в Умані десятки тисяч паломників з Ізраїлю і всього світу. Торік навіть коронавірус не завадив святкуванню — Умань відвідали понад 30 тисяч хасидів

Нацполіція: Святкування Рош га-Шана пройшло без грубих порушень, хасиди вже виїжджають з Умані

Нацполіція: Святкування Рош га-Шана пройшло без грубих порушень, хасиди вже виїжджають з Умані .

7 липня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що на тлі війни Україна не може гарантувати безпеку паломників. Святкування Рош га-Шани в Умані не буде.

 А Служба безпеки України та Національна поліція рекомендували хасидам утриматися цього року від візиту до України на святкування Рош га-Шана. Причина — висока ймовірність ракетних обстрілів і дії росії, якими вона може дестабілізувати міжнародні відносини та нашкодити іміджу України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 399 | Додав: adminA | Теги: 23 тисячі хасидів, святкування Рош га-Шана, умань | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]