Чт, 2024-04-25, 13:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:22
На вимогу Гройсмана скасувати абонплату за газ у Нацкомісії різко відреагували
Інші останні Економічні новини

Голова Нацкомісії Дмитро Вовк відреагував на вимогу глави уряду Володимира Гройсмана скасувати абонплату за газ.

Вовк зазначив, що буде проти скасування абонплати. За його версією, подорожчання буде не втричі, а лише вдвічі, пише ТСН.

"І його можна ще зменшити. Для кожного споживача є можливість зменшити свою абонплату наступним чином – звернення до облгазу, якщо протягом трьох місяців він фізично не замінює на меншого типу розміру, він зобов'язаний автоматично зменшити рахунки і ви будете платити не 90 гривень, як вам сказали, а 28 гривень з ПДВ.

Ми, як комісія, будемо ініціювати зменшення тарифу на тепло. Таким чином сукупний рахунок, якщо ви маєте газову плиту і централізоване опалення, рахунок не збільшиться", - сказав голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сьогодні ініціював скасувати абонентську плату за газ для населення, яку впровадили з 1 квітня. Окрім тарифів на газ, українці мають сплачувати ще й за приєднання їхніх будинків та квартир до газових мереж. Це при тому, що на селі ці мережі люди власним же коштом і прокладали. Для власників квартир, які користуються лише газовими плитами, платіжки зростають утричі. До того ж на абонплату не поширюється субсидія.

Нову методику розрахунку вартості газу було прийнято 28 березня. Новація вже викликала критику в експертів і виявила абсурдні приклади нарахування тарифів, що відрізняються в кілька разів, для сусідніх сіл з однаковою інфраструктурою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: Нацкомісія, газ, абонплата, вимога Гройсмана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]