Пт, 2024-04-26, 14:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:20
Над одним з населених пунктів Донбасу Австрія візьме шефство
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Австрія візьме шефство над одним з населених пунктів Донбасу

Президент України Петро Порошенко обговорив з канцлером Австрії Себастьяном Курцом можливе шефство країни над одним з населених пунктів Донбасу.

“Ми вдячні за те, що Австрія і австрійський Уряд організовують відпочинок дітей з постраждалого Донбасу на території Австрії. Це надзвичайно важливо”, – зауважив Президент.

Президент також відзначив роботу гуманітарної організації “Маленькі серця”, яка за фінансування австрійського банкіра Герберта Степіча відремонтувала інтернат для дітей з особливими потребами.

Натомість, очільник австрійського уряду запевнив у подальшій підтримці гуманітарних ініціатив.

“Ми погодилися надати ще мільйон євро для такої організації як “Карітас”, яка буде надавати допомогу, принаймні невеличкий внесок у зменшення горя на Сході України”, – повідомив він.

Нагадаємо, ініціативи “патронажу” для відновлення інфраструктури погодили на саміті Україна-ЄС. Суть програми полягатиме у впровадженні проектів адресної допомоги країнами Євросоюзу для відновлення інфраструктури, економічного розвитку, забезпечення нормальної життєдіяльності громад Донецької та Луганської областей.

Представник України при ЄС Микола Точицький розповів, що Бельгія готова патронувати Лисичанськ, а Люксембург – шпиталь імені Мечникова.

Литва розглядає можливість узяти шефство над Авдіївкою на Донеччині, щоб відновити інфраструктуру міста.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: шефство, Донбас, населений пункт, Австрія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]