Пт, 2024-04-19, 21:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:44
Найбільше порушень мовного закону у Харкові - моніторинг великих міст
Інші останні Культурні новини

Представники Уповноваженого із захисту державної мови перевірили дотримання мовного законодавства у чотирьох містах України — Києві, Дніпрі, Одесі та Харкові. Найбільше порушень зафіксували у Харкові.

Спеціалісти перевіряли роботу органів місцевого самоврядування, закладів культури та сфери обслуговування. На 1 листопада у чотирьох містах зафіксували 97 порушень мовного закону, з яких 38 — у Харкові, повідомили на сайті Уповноваженого із захисту державної мови.

Чи дотримуються Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" у Харкові, перевіряли в обладміністрації, міськраді, суді, поліції — під час виконання службових обов'язків держпосадовцями знайшли два порушення.

Найбільше порушень мовного закону виявили у Харкові — омбудсмен. Уповноважений із захисту державної мови

Також за мовною ситуацією спостерігали в Оперному театрі, театрі ім. Пушкіна, Будинку актора, планетарії, музеї та кінотеатрі. Чотири порушення знайшли на оголошеннях та афішах.

Через книги, пісні, кіно: як вивчати українську. Радить мовниця

Чи обслуговують пасажирів українською, омбудсмени перевірили на залізничній станції, автостанції, в міжнародному аеропорту — усього виявили одне порушення у сфері транспорту.

Що відомо

У Києві під час моніторингу знайшли чотири порушення мовного законодавства, у Дніпрі — 25, в Одесі — 30. "Складено 71 акт про виявлення порушень законодавства про державну мову, здійснюється робота щодо усунення виявлених порушень", — сказано у повідомленні.

У День української писемності та мови 9 листопада до радіодиктанту у Харкові приєдналися патрульні та священнослужитель.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 800 | Додав: adminA | Теги: моніторинг великих міст, харків, мовний закон, порушення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]