Чт, 2024-04-18, 06:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:38
Найнебезпечніші новорічні продукти назвали дієтологи
Інші останні Медичні новини

Новорічний стіл завжди переобтяжений розмаїттям продуктів, які, до речі, не завжди корисні і безпечні для здоров'я людини. Щоб запобігти прикрим наслідкам після свят, дієтологи настійно рекомендують уникати п'яти найбільш шкідливих новорічних продуктів, пише GlobalScience.ru.

Майонез - перший продукт, від надмірного вживання якого варто відмовитися. Цим продуктом заправляють багато святкових страв, і не тільки традиційний салат "Олів'є". Вилучити його повністю з меню навряд чи вийде, тому дієтологи рекомендують з самого початку застілля з'їдати важкі салати з майонезом. Однак в ідеалі їх все ж краще замінити салатами з оливковою або іншою олією.

Чималої шкоди завдають здоров'ю й різноманітні коктейлі, бо суміш алкогольних і безалкогольних напоїв здебільшого призводить до тяжкого похмілля.

Головним символом новорічної ночі, як відомо, є шампанське, але лікарі все ж рекомендують обмежитися лише одним келихом напою, адже він часто викликає сильну печію.

Досить шкідливими є жирні м'ясні страви. Подавати до святкового столу дієтологи рекомендують краще курку або страви з м'яса кролика, оскільки воно є більш дієтичним.

Людям, які потерпають на шлункові захворювання (коліт, гастрит тощо), не варто їсти занадто багато мандарин, які теж є невід'ємним атрибутом новорічного столу. Ці цитрусові можуть чинити негативну дію на кишечник, а також слизову шлунка.

Нагадаємо, в грудні 2012 року і в січні 2013 року з нагоди святкування Нового року та Різдва в Україні пройде низка святкових заходів. А 19 грудня на Майдані Незалежності в Києві відбудеться урочисте запалення вогнів на головній ялинці України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 1161 | Додав: nowyny | Теги: найнебезпечніші новорічні продукти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]