Пт, 2024-04-19, 15:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:00
Намічається бунт у зоні відчуження ЧАЕС: персоналу не дають зарплату
Інші останні Економічні новини
Профспілкові комітети підприємств, які працюють у зоні відчуження ЧАЕС, готуються до акції протесту, призначеної на 28 грудня, у зв’язку з невиплатою заробітної плати персоналу. Про це повідомили у первинній профспілковій організації ЧАЕС.

За їхніми даними, на сьогодні заборговано зарплатню за 1,5 місяця. Як зазначають у профспілці, у відповідь на неодноразові звернення Міністерству надзвичайних ситуацій України було дано доручення прем’єр-міністра від 24 листопада 2012 року про забезпечення фінансування затверджених бюджетних програм. Минув майже місяць, однак доручення не виконано.

При цьому у профспілці звертають увагу, що, враховуючи повідомлення Держказначейства про припинення розрахункових та платіжних документів розпорядників та одержувачів бюджетних коштів державного та місцевого бюджетів за незахищеними статтях 25 грудня, а за захищеними - 27 грудня, існує високий ризик, що заборгованість не буде погашена до кінця поточного року.

Отже, відсутність чітких перспектив із погашенням заборгованості та зростання соціального напруження серед персоналу призвели до рішення про проведення акції протесту, наголосили в профспілці.

Зауважимо, що останнім часом питання заборгованості в Україні виникає досить часто. Так, раніше в Житомирі 20 співробітників Науково-дослідного інституту радіосистем оголосили голодування через борги по зарплаті.

В Івано-Франківську 20 листопада понад дві сотні людей провели пікет під стінами Державного казначейства в Івано-Франківській області, вимагаючи виплати боргів із зарплати. Так само казначейство не оплачує по рахунках Львівської міської ради майже 19,5 мільйона гривень - бракує 44 мільйони гривень на зарплату педагогам.

Близько 60 шахтарів ТОВ "Інтер-інвест вугілля" у Первомайську Луганської області 18 і 19 грудня відмовилися спускатися в шахту через невиплату їм заробітної плати.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 965 | Додав: adminA | Теги: ЧАЕС, бунт, зарплату | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]