Вт, 2024-04-23, 12:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:08
Народу України і Зеленському у Європарламенті хочуть присудити премію імені Сахарова "За свободу думки"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європарламент з 1988 року присуджує премію імені Сахарова особам та організаціям, які захищають права людини та засадничі свободи.

Найбільша політична група Європейського парламенту "Європейська народна партія" запропонувала присудити мужньому українському народу і президенту України Володимиру Зеленському премію імені Сахарова "За свободу думки".

Про це йдеться у повідомленні на сайті політичної групи "Європейська народна партія".

Зокрема, група "ЄНП" висуває український народ і президента Володимира Зеленського на здобуття премії Сахарова.

"Ми не маємо сумнівів, що хоробрий народ України, очолюваний президентом Володимиром Зеленським, заслужив виграти цьогорічну премію "За свободу думки" імені Андрія Сахарова. Вони щодня продовжують захищати європейські цінності на полях бою. Я сподіваюся, що наша номінація буде підтримана усіма політичними групами у Європейському парламенті", - наголосила депутат Європарламенту Раса Юкнявічене.

Як повідомляли ЗМІ, Європарламент з 1988 року присуджує премію імені Сахарова особам та організаціям, які захищають права людини та засадничі свободи.

У 2018 році цю премію отримав незаконно засуджений в росії український режисер Олег Сенцов, у 2020 - представники білоруської демократичної опозиції, а у 2021 - критик кремля Олексій Навальний.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 378 | Додав: adminA | Теги: європарламент, народ України і Зеленський, премія імені Сахарова За свободу ду | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]