Чт, 2024-04-18, 17:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:14
Назвав головну ціль стягування російських військ до кордонів України американський експерт
Інші останні Надзвичайні новини

Командувач сухопутних військ США в Європі в 2014-2017 роках генерал-лейтенант Бен Ходжес назвав головну мету російських маневрів і стягування військ до кордонів з Україною. Експерт вважає, що Кремль хоче отримати повний контроль над Чорним морем.

"На моє переконання, пріоритетним напрямком для Росії є дії з відрізання України від доступу до Чорного моря. Фактично, Кремль зацікавлений в тому, щоб встановити глобальний контроль за Чорноморським узбережжям від Одеси до сходу України. Це стосується аналогічних дій в Приазов’ї з метою контролю над Маріуполем і Бердянськом. Отож, увесь той рух російських збройних сил, за котрим ми зараз слідкуємо, найімовірніше, просто відволікаючий маневр. Щоб, насправді, в кінцевому рахунку завдати удар і спробувати захопити водогінний канал, що сполучає Дніпро і Крим", – пояснив генерал.

Надалі Кремль планує «використовувати свій успіх на цій ділянці як плацдарм для подальшого захоплення чорноморського і азовського узбережжя», вважає Бен Ходжес.

Водопостачання мешканців Криму водою Росію не цікавить, вважає американський експерт. Їй потрібен тільки привід для нової агресії проти України.

"Проблему з постачанням води в Крим можна було б вирішити негайно. Якби Росія забралася з Криму добровільно. Або ж, якщо б вони побудували свій водопровід. Ось вони будують трубопровід "Північний потік – 2" з Росії до Німеччини замість того, аби взяти й спорудити замість нього водогін, що забезпечив би окупований півострів водою. Але я не думаю, що вони сильно переймаються через воду", – підсумував генерал-лейтенант Бен Ходжес.

Раніше Збройні сили України оголосили про проведення в південних прикордонних районах країни зборів підрозділів територіальної оборони. Планується відпрацювання кількох важливих завдань.

Збройні сили України готові до швидкого реагування на загострення військової ситуації на сході України і вздовж всього українсько-російського кордону.

МЗС Франції звернувся до Росії, щоб та роз’яснила через ОБСЄ мету концентрації військ на кордоні України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 701 | Додав: adminA | Теги: ціль стягування рф військ, кордон України, американський експерт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]