Сб, 2024-04-20, 09:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:18
Назву Астана Токаєв погодився повернути столиці Казахстану
Інші останні Новини світу

Якщо пропозицію щодо повернення до колишньої назви столиці внесуть до Конституції до очікуваних восени виборів, то це стане другою з початку року зміною Основного закону.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підтримав ініціативу депутатів парламенту повернути столиці колишню назву - Астана. З березня 2019 року столиця носить назву Нур-Султан.

Про це повідомив прес-секретар президента Казахстану Руслан Желдібай.

Пропозиція депутатів парламенту Казахстану включена до проекту Конституційного закону, зазначив Желдібай.

"При цьому президент вважає історичним фактом вирішальну роль Н. А. Назарбаєва у зміцненні сучасної державності Казахстану та становленні столиці. Тому інші об'єкти, названі на честь першого президента, мають зберегти свої найменування", - каже Желдібай.

Якщо пропозицію щодо повернення до колишньої назви столиці внесуть до Конституції до очікуваних восени виборів, то це стане другою з початку року зміною Основного закону. У червні на референдумі ухвалили 33 зміни до Конституції.

Раніше Токаєв запропонував провести позачергові президентські вибори у Казахстані вже цієї осені. Як повідомляли ЗМІ, 25 липня стало відомо, що Казахстан посилює свою обороноздатність, побоюючись війни з росією.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 367 | Додав: adminA | Теги: астана, столиця Казахстану, Токаєв | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]