Пт, 2024-04-26, 10:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:42
Не бачить сенсу заходити до парламенту і працювати там, як за 6-го скликання нардеп Шевченко
Інші останні Політичні новини
Заходити до парламенту і працювати так, як працювали у 6-му скликанні – немає сенсу. Про це в ефірі "5 каналу" сказав народний депутат Андрій Шевченко, пише Gazeta.ua.

"Результати виборів показали: з трьох українців двоє проголосували проти Партії регіонів, - підкреслив він. - Люди прямо кажуть, що вони не хочуть повторення того, що було. Я нагадаю, що цей парламент напівлегітимний з точки зору міжнародних спостерігачів і громадської думки. І новому парламенту доведеться тяжко попрацювати, щоби довести своє право представляти український народ. Це буде інший парламент за формою і за суттю".

Зокрема, парламентар пояснив: "За формою – це персональне голосування. А за суттю, ми нарешті повинні почати працювати над тим, що від нас чекають – це достаток і свобода".

"Ми вважаємо, що заходити до парламенту 7-го скликання, щоби продовжити робити те саме, що називають "конструктивною" роботою 6-го скликання, – точно немає сенсу. Тому це під великим питанням. Є сенс заходити, приймати присягу і працювати, якщо ми вирішимо питання персонального голосування, якщо ми нарешті повертаємо парламент до дотримання елементарних процедур", - наголосив Шевченко.

Однак, за його словами, по роботі підготовчої групи поки що не видно, що таке бажання є.

"Я вважаю, що є всі шанси перейти до персонального голосування. І ми раді чути з боку наших опонентів нарешті ознаки здорового глузду, що вони готові перейти до особистого голосування. Це нарешті треба зробити", - наголосив він.

Чорновіл: Рада перетворилася на маріонетку

Верховна Рада України шостого скликання, яка цього тижня проведе своє останнє засідання, не могла ухвалювати самостійних рішень. Про це в ефірі Радіо "Свобода" заявив позафракційний депутат Тарас Чорновіл.

"Ми не можемо говорити про Раду шостого скликання як реальний суб’єкт законотворення. Це найгірший негатив. Ця Рада самостійних рішень не ухвалювала, а була повністю підконтрольна рішенням, які ухвалювалися зовні. Це Рада, яка перетворилася на маріонетку", – сказав Тарас Чорновіл.

Водночас і від Верховної Ради сьомого скликання депутат, який завершує виконання своїх повноважень, не чекає значних змін.

"Вона буде такою ж, як сьогоднішня", – вважає Чорновіл.

Раніше народний депутат Олег Зарубінський заявив, що новий парламент буде ефективно працювати, коли державні інтереси переважать партійні.

Як повідомлялося, урочисте відкриття роботи Верховної Ради 7-го скликання відбудеться 12 грудня.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1024 | Додав: adminA | Теги: сенсу заходити до парламенту, Нардеп Шевченко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]