Пт, 2024-04-26, 21:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:07
Не варто нав'язувати українцям і світу думки про вину самої України в російській агресії проти нас - Порошенко - Бойку
Інші останні Політичні новини

  Порошенко - Бойку: Не варто нав'язувати українцям і світу думки про вину самої України в російській агресії проти нас

П'ятий президент України, лідер політичної партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" під час дискусії з головою фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрієм Бойком застеріг від нав'язування українському суспільству і світу думки про вину самої України в російської агресії проти нашої держави.

"Я стверджую і стверджував, що "формули Штайнмаєра" в Мінських угодах немає, ви сказали, що вона там є. Подивіться в інтернеті і переконайтеся самі, що це не так", - заявив Порошенко.

Він звернувся до Юрія Бойка: "Скажіть будь ласка, ви правда вважаєте, що за останні п'ять років вина за те, що немає миру, лежить на українській стороні, а не на Путіну? Ви правда вважаєте, що Росія не здійснювала агресію проти нас і вона не є головною причиною смерті 13 тисяч українців? Або все-таки ви вважаєте, що це відсутність політичної волі в українському парламенті? У такому разі кажіть тезу, що ви вважаєте, що в Україні громадянська війна".

Зі  свого боку, Бойко сказав: "Я вам, Петре Олексійовичу, скажу відверто: людям, які живуть в Золотому, Красногорівці, Мар'їнці,  абсолютно байдуже, де є  "формула Штайнмаєра". І взагалі вона існує".

Він зазначив, що коли Порошенко йшов на вибори, обіцяв людям за два тижні припинити війну.

Депутат також висловив думку, що головною причиною того, що сталося, була відсутність ініціативи в переговорах саме з українського боку.

"Це було нам потрібно - Україні, припинити війну. Тому що це ми втратили території, ми втрачали людей щодня. Ініціатива повинна була йти від нас", - сказав він.

"І нормандський формат, який збирався два або три рази з вашою участю ... повинна бути відпрацьована дорожня карта гарантій і тоді, я міг би сказати - так ви зробили все, що могли. Але я цього не бачив", - сказав Бойко.

Він додав: "Я можу сказати відверто - ініціативи з вашого боку не було продовжити політичний шлях розвитку Мінських угод. Це теж правда".

На це Петро Порошенко резюмував: "Тобто не Путін (винен у війні проти України. - Ред.), а українська влада".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: нав'язування українцям і світу, Порошенко, вина України, російська агресія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]