Пт, 2024-04-19, 18:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:29
Не змогли домовитися про припинення вогню на Донбасі радники лідерів "нормандського формату"
Інші останні Надзвичайні новини

Радники голів держав «нормандського формату» не змогли домовитися про повернення до дотримання режиму тиші на лінії зіткнення.

Про це повідомляє українська делегація у Тристоронній контактній групі.

«Не зважаючи на послідовні спроби України повернутися до повного дотримання режиму припинення вогню та відповідну підтримку посередників, Франції та ФРН, сьогодні представники РФ звели дискусію до питання, відповідь на яке з 2014 року відома всьому цивілізованому світу: хто є сторонами конфлікту?» — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що між учасниками зустрічі «відбувся жорсткий обмін думками», а Україна не погодилася на спроби Росії виключити себе зі сторін конфлікту. Наступне засідання Тристоронньої групи заплановане на 9 червня.

У середині травня Офіс президента України ініціював зустріч політичних радників «нормандської четвірки» через те, що бойовики на Донбасі щоденно обстрілюють ЗСУ, вбивають українських військових та все частіше застосовують важку артилерію.

Зеленський 20 квітня у відеозверненні запропонував Путіну провести зустріч на Донбасі, де триває війна. За його словами, на зустрічі радників лідерів «нормандської четвірки» пролунала пропозиція провести  зустріч на лінії розмежування на Донбасі, щоб на власні очі побачити війну.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 629 | Додав: adminA | Теги: Донбас, Вогонь, радники лідерів «нормандського форм | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]