Чт, 2024-04-18, 23:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:34
Небезпека третього рівня - українців попереджають про можливі лавини у Карпатах
Інші останні Туристичні новини

У суботу, 4 грудня, в українських Карпатах небезпека сходження лавин сягає третього рівня з п'яти можливих.

Про це повідомили у Державній службі Україні з надзвичайних ситуацій.

Там зазначають, що через зростання снігового покриву 4 грудня у високогір'ї Івано-Франківської області зберігатиметься значна сніголавинна небезпека. Те ж саме буде 4-5 грудня й у високогір'ї східної частини Закарпатської області.

В "Укргідрометцентрі" зауважили, що через територію України з північного заходу на південний схід рухається холодний атмосферний фронт, що спричиняє на своєму шляху опади різної фази та зниження температури.

Сьогодні, 4 грудня, атмосферний фронт досягне південно-східного регіону — там також пройдуть дощі, подекуди з мокрим снігом. Але решта території вже перебуватиме у полі високого тиску й насолоджуватиметься погодою без опадів із сонячними проясненнями.

Саме такі процеси (спочатку мокрий сніг, який тане, утворення калюж, а потім — зниження температури до морозу) і спричиняє ожеледицю. Тож жителям заходу, півночі та центру радять бути обережними на дорогах та тротуарах.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 675 | Додав: adminA | Теги: українці, небезпека, лавини, Карпати | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]