Сб, 2024-04-20, 09:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:12
Негайно провести реформу СБУ - ЄС і НАТО вимагають в України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міжнародна дорадча група у складі представників Євросоюзу, НАТО та Сполучених Штатів закликала Верховну Раду негайно схвалити закон про Службу безпеки України, який передбачає реформування СБУ.

«Проект закону про СБУ є перспективною основою для реформ, в основному відповідає європейським та євроатлантичним принципам і найкращим практикам. Ми закликаємо Верховну Раду прийняти його без зволікань. Прийняття закону буде важливим у процесі трансформації СБУ»

Також у ЄС, США і НАТО закликали Раду імплементувати цей закон, ухваливши супутнє законодавство про скасування повноважень СБУ щодо досудового розслідування.  Це «є надзвичайно важливим, щоб ця реформа стала реальністю», – сказано у заяві.

14 липня профільний комітет Ради затвердив законопроект про реформу СБУ.

Документ передбачає, що СБУ має бути позбавлена ​​нинішніх функцій у сфері економічної й організованої злочинності а також повноважень досудового розслідування. Після реформування СБУ пріоритетом в її діяльності буде контррозвідка. А штат спецслужби буде скорочено.

Нагадаємо, посли країн Групи семи (G7) привітали представлений 3 червня проект реформи Служби безпеки України (СБУ) і закликали Верховну Раду схвалити його.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 642 | Додав: adminA | Теги: україна, реформа СБУ, ЄС і НАТО | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]