Пт, 2024-04-19, 18:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:39
Нелегальну "капличку" у Києві підпалили
Інші останні Столичні новини - новини Києва
У ніч на суботу, 15 грудня, було здійснено підпал споруди, самовільно встановленої на території Національного історичного музею, поряд з рештками фундаменту Десятинної церкви.

Як повідомив журналіст Ігор Луценко в своєму блозі на "Українській правді", вогонь пошкодив значну частину приміщення всередині, і навіть призвів до руйнування елементів зовні "каплички".

Зсередини будівлі чути дуже сильний запах горілого, відзначає журналіст.

За словами представників релігійної громади, між 3 та 4 годинами ночі невідомий розбив вікно і кинув туди якийсь палаючий предмет, який вони ідентифікували як "недопалок сірника". Обличчя нападника було нібито зафіксовано інфрачервоними камерами, котрими обладнано периметр споруди.

Зараз на місці працює міліція, представники релігійної громади виносять обгорілі речі.

За словами журналіста, версія церковників викликає певні сумніви. "Церква" просто нашпигована відеокамерами, периметр охороняє 3-4 вартові чи то з приватної охоронної фірми, чи то з "русского казачества", частина з яких постійно знаходиться на вулиці. В той же час, "церкву" не було обладнано протипожежною сигналізацією всередині.

Журналіст пише, що "капличку" було встановлено у 2007 році, без жодних дозвільних документів. Її хазяї декларують мету відбудови Десятинної церкви під егідою Московського патріархату, хоча офіційно патріарх Кіріл не підтримує цю ціль.

Громадськість постійно проводить акції протесту проти даного акту рейдерства.

Зазначимо, уночі 23 листопада о 2.50 в Печерському районі Києва по вулиці Володимирський спуск, 2-Е, в одноповерховому приміщенні ресторану "Аура" сталася пожежа. Загинули дві людини.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1029 | Додав: adminA | Теги: Києві, нелегальну капличку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]