Чт, 2024-04-18, 11:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:27
Незалежність самопроголошеної держави в Малі США не визнаватимуть
Інші останні Новини світу

США не мають наміру визнавати незалежність самопроголошеної держави туарегів на території Малі, повідомляє в п'ятницю агентство Франс Пресс з посиланням на представника державного департаменту Патріка Вентрелла.

Зранку в п'ятницю представники Національного руху за звільнення Азавада "(НДЗА) проголосили незалежність Азавада - історичної батьківщини туарезького племені на півночі Малі.

"Ми відкидаємо декларацію незалежності НДЗА і повторюємо наш заклик до збереження територіальної цілісності Малі", - заявив Вентрелла.

Виконавчий комітет НДЗА звернувся до міжнародного співтовариства з вимогою негайно визнати незалежність регіону. Виконком НДЗА обгрунтовує цю вимогу, посилаючись на міжнародне право і на юридичні інструменти, що визначають право народів на самовизначення, зокрема, на 1-у і 55-ю статті Статуту ООН, передає РИА "Новости".

Після військового перевороту 22 березня в Малі на півночі країни активізувалися повстанці племена туарегів, які з часу здобуття країною незалежності в 1960 році так і не були інтегровані в національну спільноту. Зараз туареги контролюють великі міста, розташовані на півночі країни в регіоні Азавад – Тімбукту, Гао і Кідаль,.

Лідер військової хунти, що прийшла до влади в Малі, - капітан Амаду Саного, 30 березня заявив, що ситуація на півночі, яка охоплена повстанням туарегів, "критична", і закликав іноземні держави надати його країні військову допомогу.

Раніше про категоричну відмову визнавати незалежність Азавада заявляли дипломати Африканського союзу і Франції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: США не визнаватимуть, малі, держави | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]