Вт, 2024-04-23, 18:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:16
Нідерландам і Німеччині Зеленський запропонував долучитися до відбудови України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент Володимир Зеленський обговорив із міністрами закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок і Нідерландів Вопке Гукстрою подальшу практичну підтримку України з боку цих країн у боротьбі з російською агресією, зокрема у сфері оборони.

Про це повідомляє ЗМІ із посиланням на пресслужбу глави держави.

«Ми маємо досягти перемоги в боротьбі за спільні цінності. Саме спільними зусиллями з європейськими партнерами, європейською родиною ми можемо перемогти. Захистити наших громадян, наші території», – сказав Зеленський на зустрічі у Києві.

Він відзначив чітку позицію Нідерландів і Німеччини у питанні посилення санкцій ЄС проти рф та висловив сподівання, що шостий пакет санкцій ЄС щодо росії, який містить нафтове ембарго, буде невідкладно схвалений.

Під час зустрічі відбувся предметний обмін думками з питань європейської інтеграції України. Зеленський подякував за високий рівень суспільної підтримки в Нідерландах та Німеччині членства України в ЄС і наголосив, що невідкладне надання статусу кандидата на членство стане визнанням внеску нашої держави та українців у захист європейських цінностей.

Співрозмовники також обговорили питання економічної підтримки України в умовах російської агресії. Президент запропонував Нідерландам і Німеччині долучитися до відбудови України, зокрема в межах ініціативи щодо патронату над регіонами чи секторами економіки.

Глава держави окремо наголосив на важливості розробки міжнародного плану повоєнного відновлення України на кшталт Плану Маршалла.

Зеленський високо оцінив усебічну підтримку, яку Нідерланди та Німеччина надають Україні з початку повномасштабного вторгнення рф.

«Особисті візити до Києва – важливий жест солідарності з Україною з боку ваших держав – наших союзників і партнерів», – наголосив він.

Як повідомлялося, міністри закордонних справ Нідерландів та Німеччини Вопке Гукстра й Анналена Бербок 10 травня перебувають в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 509 | Додав: adminA | Теги: Німеччина, Нідерланди, Зеленський, відбудова України | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]