Чт, 2024-04-25, 23:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:01
Німеччина і Франція закликали РФ натиснути на бойовиків - ситуація з КПВВ на Донбасі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Ситуація з КПВВ на Донбасі: Німеччина і Франція закликали РФ натиснути на бойовиків

Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини та Міністерство закордонних справ Франції зробили заяву про завершення робіт над новими пунктами пропуску на лінії розмежування у Східній Україні. Про це йдеться у спільній заяві.

«Німеччина і Франція вітають завершення робіт над двома новими пунктами пропуску на лінії розмежування. Це  може збільшити кількість переходів уздовж 450-кілометрової лінії розмежування до семи. Цим Україна виконує свої зобов’язання, про які Росія, Україна, Франція та Німеччина домовились у висновках Паризького саміту в Нормандському форматі 9 грудня 2019 року. Таким чином, Україна створила умови для поліпшення важких умов на пунктах пропуску до початку зими й полегшення тяжкого становища людей на Сході України. Ми вітаємо підтримку Європейського Союзу в забезпеченні інфраструктури на нових пунктах пропуску в Золотому і Щасті», — говориться у документі.

Дипломати відзначили активність посла Гайді Ґрау, спеціального представника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі, а також Посла Тоні Фріша, координатора в гуманітарній робочій групі, у сприянні цьому відкриттю.

«Ми закликаємо Росію та сепаратистів негайно відкрити всі існуючі пункти пропуску на лінії розмежування в Донецькій області. Наразі тисячам людей, які відвідують лікарів, отримують пенсійні виплати або бажають побачити своїх близьких, заборонено поїздки через лінію розмежування. Конфлікт не може й надалі тривати за рахунок страждань населення, а протистояння не повинно заглиблюватися далі», — йдеться у заяві.

Попри домовленість у рамках Тристоронньої контактної групи сепаратисти не виконали своїх зобов’язань щодо уможливлення відкриття пунктів пропуску в Золотому і Щасті, запланованого на 10 листопада.

«Ми закликаємо Росію використати свій вплив задля забезпечення виконання цих домовленостей. Як член Тристоронньої контактної групи Росія також веде прямі переговори з Україною і несе спільну відповідальність за успішне виконання висновків Паризького саміту», — зазначили дипломати.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 636 | Додав: adminA | Теги: Німеччина і Франція, бойовики, РФ, КПВВ, Донбас | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]