Пт, 2024-04-26, 07:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:59
Німецькі лікарі просять Януковича дозволити Тимошенко лікуватися в Німеччині - ЗМІ
Інші останні Політичні новини

Німецькі лікарі клініки "Шаріте" звернулися до президента Віктора Януковича з пропозицією дозволити екс-прем'єр міністру Юлії Тимошенко лікуватися за кордоном.

"Я звертаюся до українського президента керуватися гуманітарними цінностями і дати дозвіл на виїзд (Тимошенко) за кордон, до Європи, щоб пройти курс лікування", - сказав глава клініки Карл Макс Айнхойпль (Karl Max Einhäupl), передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Associated Press.

Він додав, що навряд чи лікування Тимошенко буде успішним у харківській лікарні, оскільки у лікарів цієї медустанови немає достатнього досвіду.

Айнхойпль нагадав, що Тимошенко страждає на сильний біль у спині і відмовляється проходити лікування в українській клініці, бо не довіряє медикам.

Видання пише, що українське керівництво запропонувало німецьким лікарям знову приїхати в Україну для лікування ув'язненої. Однак іноземні медики відхилили пропозицію, зазначивши, що для проведення лікування належним чином потрібен тривалий час.

"Терапія займе місяці. Короткий візит не дасть суттєвих результатів", - сказав його колега Норберт Хаас (Norbert Haas)

Як відомо, німецькі лікарі, представники клініки "Шаріте", вже двічі відвідували Україну для ознайомлення зі станом здоров'я екс-прем'єра і умовами її лікування.

Раніше повідомлялося, що українська влада вивчає можливість лікування Тимошенко в Німеччині і навіть веде переговори з цього приводу з німецькою стороною. Потім у ГПУ повідомили, що закон забороняє таку можливість.

Тимошенко попросила харківського суддю дозволити їй не бути присутньою на засіданні у справі ЄЕСУ

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко, яка міститься в Качанівській виправній колонії в Харкові, звернулася до судді Костянтина Садовського, який розглядає справу щодо ЄЕСУ, з проханням не доставляти її в зал судового засідання, повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко.

"У своїй заяві Юлія Тимошенко зазначає, що за станом здоров'я вона не може бути присутня в суді, що єдині лікарі, які її оглядали, - це німецькі лікарі з клініки "Шаріте", всі інші можуть робити висновки тільки зі слів. Тому вона просить суддю прийняти рішення не доставляти її в зал суду в зв'язку зі станом здоров'я і зупинити провадження у справі до її одужання", - сказав він журналістам.

Власенко також зазначив, що копію цієї заяви Тимошенко направила прокурору Харківської області Геннадію Цюріну і керівництву Качанівської виправної колонії.

Захисник сказав, що Тимошенко повідомила йому про свої наміри відмовитися від поїздки в суд 28 квітня, але не виключає, що до неї можуть застосувати силу і доставити її до суду насильно.

Власенко також повідомив, що має намір вимагати відсторонення генерального прокурора України Віктора Пшонки від виконання обов'язків на час проведення перевірки за заявою Тимошенко в зв'язку з незаконністю її доставки в ЦКБ №5 Укрзалізниці в Харкові.

"Ми вимагаємо відсторонення його від виконання його обов'язків. Це людина, яка особисто давала команду за дорученням Януковича застосувати фізичну силу до Тимошенко", - сказав Власенко журналістам. Він повідомив також, що має намір оформити свою вимогу як депутатський запит.

Нагадаємо, що на попередньому засіданні у справі ЄЕСУ Тимошенко не було через погане самопочуття.

Наступне засідання має відбутися 28 квітня.

Прокурори не виключають, що Тимошенко можуть доставити в суд на ношах.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1028 | Додав: adminA | Теги: Тимошенко лікуватися, Януковича, Німеччині, Німецькі лікарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]