Чт, 2024-03-28, 21:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:17
Німецькі підприємства "розумнішають": рекордні кошти на інновації
Інші останні Новини світу
Німецькі підприємства як ніколи щедрі на розвиток нових технологій – уперше в інновації та розвиток вони інвестували протягом одного року 50 мільярдів євро. За словами Андреаса Кладроби з галузевого об'єднання німецької економіки Stifterverband fr die Deutsche Wissenschaft, промисловці збільшили фінансування інновацій порівняно з попереднім роком на 7 відсотків. Такого зростання не спостерігалося вже багато років.

Для визначення цієї статистики експерти об'єднання опитали понад 20 тисяч підприємств. Після кризового 2009 року німецькі компанії суттєво пригальмували виділення коштів на дослідження. Водночас, на думку Кладроби, представники майже всіх галузей економіки визнали, що "інновації та розвиток є інвестицією в майбутнє, яку, якщо це можливо, не варто чіпати навіть у кризові часи".

Не в останню чергу через це Німеччина почувається і після кризи відносно впевнено. Очевидно, промисловість відчула ритм часу, каже Кладроба, про це свідчить збільшення персоналу, відповідального за нові розробки та розвиток підприємств. "Ідеться про зростання на 3,5 відсотки. Це є значним приростом порівняно з попередніми роками", - констатує Андреас Кладроба.

Світовий лідер

Автомобільна індустрія була і залишається найбільш технологічною галуззю ФРН. На неї припадає близько 16 мільярдів євро, тобто приблизно третина всіх інноваційних капіталовкладень підприємств Німеччини. Далі йдуть електротехнічна галузь (8 мільярдів), машинобудування (5 мільярдів), фармацевтика (4) та хімія (3). Усе це сфери німецької економіки, сильно орієнтовані на експорт.

Першу сходинку серед підприємств Німеччини за рівнем інвестицій у науково-технічні розробки посідає концерн Volkswagen, за ним ідуть Daimler та Siemens. У першій десятці найбільш інноваційних перебуває також баварський концерн BMW. Серед світових лідерів за інноваціями VW обіймає шосту позицію, Daimler йде тринадцятим.

У енергопостачальників усе навпаки

Лише підприємства енергопостачальної галузі вибиваються із загального тренду, вони скоротили фінансування нових технічних розробок на понад чотири відсотки. На тлі енергетичної реформи в Німеччині аналітики Stifterverband доходять висновку, що ці компанії просто скерували кошти з відділів досліджень у розбудову нової інфраструктури.

Андреас Кладроба підкреслює, що не лише великі підприємства, але й середній бізнес приділяє велике значення інвестиціям у нові технології. Причому, як з'ясували дослідники, більшість опитаних ними компаній планує і надалі нарощувати обсяги інвестицій у нові технології, попри єврокризу та послаблення кон'юнктури.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1083 | Додав: adminA | Теги: Німецькі підприємства, інновації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]