Пт, 2024-04-19, 12:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:43
Нові санкції проти РФ можуть схвалити в найближчі тижні - Могеріні
Інші останні Новини Європейського Союзу

Могеріні: нові санкції проти РФ можуть схвалити в найближчі тижні

Рішення про нові санкції Європейського Союзу проти Росії може бути ухвалено в найближчі тижні.

Про це заявила глава європейської дипломатії ЄС Федеріка Могеріні перед початком засідання Ради ЄС у закордонних справах.

"В найближчі пару тижнів може бути нове одностайне рішення щодо санкцій, пов’язане з останніми подіями. Ми бачимо лише негативний розвиток подій на місцях і я розраховую, що країни будуть єдині у продовжені існуючих санкцій і запровадженні нових", - сказала Могеріні.

Вона нагадала, що за останні п’ять років ЄС не тільки запроваджував санкції, але і зберігав єдність щодо обмежувальних заходів, які постійно поновлювалися, зважаючи на відсутність прогресу у виконанні Мінських угод.

"Я казала з самого початку, що мета санкцій не в тому, щоб зберігати їх вічно, а в тому, щоб чинити тиск і одного дня вони будуть зняті. Але ми не бачимо позитивних кроків і саме тому країни-члени поки зберігають їх", - сказала Могеріні.

Нагадаємо, минулого тижня міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен повідомив про початок переговорів щодо нових санкцій проти Росії.

18 лютого Рада ЄС ухвалить рішення про персональні санкції проти громадян РФ за азовську кризу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: РФ, нові санкції, найближчі тижні, Могеріні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]