Чт, 2024-04-18, 19:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:22
Новий договір щодо ядерної зброї Байден готовий укласти з рф
Інші останні Новини світу

Адміністрація президента США Джо Байдена готова оперативно вести переговори щодо нової системи контролю над ядерним озброєнням та укласти новий договір, замість нинішнього про стратегічні наступальні озброєння (СНО-3), дія якого завершується у 2026 році.

Про це йдеться у заяві президента США напередодні десятої оглядової конференції Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ), опублікованій на сайті Білого дому.

Водночас він наголосив, що для переговорів потрібен добросовісний партнер, а жорстока та неспровокована агресія рф в Україні порушила мир у Європі та є нападом на “фундаментальні принципи міжнародного порядку”.

Байден наголосив, що рф має продемонструвати готовність відновити роботу з контролю над ядерними озброєннями спільно зі Сполученими Штатами. Китай також несе відповідальність як ядерна держава ДНЯЗ і постійний член Ради Безпеки ООН за участь у переговорах, як ядерна держава в рамках Договору про нерозповсюдження ядерної зброї та член групи п’яти постійних членів Радбезу ООН.

На переконання Байдена, це зменшить ризики прорахунків та допоможе знайти відповіді на дестабіліізуючу військову динаміку.

Договір СНО-3 укладений у 2010 році між США і рф в Празі. Він передбачає заходи щодо скорочення стратегічних наступальних озброєнь між двома країнами до лютого 2026 року. Зокрема, документ містить вимоги щодо скорочення вдвічі кількості установок стратегічних ядерних ракет, а також введення певних правил взаємних перевірок процесу скорочення озброєнь.

    Нагадаємо, лідер США Джо Байден планує висунути свою кандидатуру на другий президентський термін у 2024 році.
    
Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі планує відвідати головних союзників в Азії. Водночас питання щодо можливої поїздки до Тайваню, яке викликало попередження з боку Китаю, досі не вирішене.
    
За даними ЗМІ, поки Конгрес США та Україна закликають Білий дім визнати рф державою-спонсором тероризму, державний секретар США Ентоні Блінкен, який, власне, і має право визнавати держав-спонсорів тероризму, остерігається робити такий крок щодо російської федерації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 366 | Додав: adminA | Теги: договір щодо ядерної зброї, Байден, РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]