Сб, 2024-04-20, 08:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:03
Нового прем'єр-міністра обрали у Чехії: хто обійняв посаду
Інші останні Новини Європейського Союзу

Прем’єр-міністром Чехії став лідер Громадянської демократичної партії Петро Фіала. Президент країни Мілош Земан призначив його на посаду у неділю, 28 листопада.

Про це повідомляє видання České noviny.

Під час заходу, що проходив у Ланському замку, Земана та Фіалу розділяла «прозора стіна», оскільки президент Чехії хворіє на коронавірус. Президент сидів в інвалідному візку в ізольованому місці та спілкувався з Фіалою через мікрофон та колонки.

На церемонії були присутні глава канцелярії президента Вратислав Мінарж та директор замкового протоколу Володимир Круліш. Новий прем’єр подякував Земанові за призначення і пообіцяв зробити все, щоб уряд став «урядом майбутнього» і «пройшов через нинішню складну ситуацію».

«Я переконаний, що незабаром ми матимемо сильний і стабільний уряд», — сказав він, додавши, що вірить у хорошу співпрацю з президентом.

У понеділок Земан планує розпочати серію зустрічей із кандидатами на посади міністрів та планує завершити їх до 13 грудня — після цього відбудеться призначення всього уряду.

Раніше уряд Чехії на чолі з прем’єр-міністром Андрієм Бабішем подав у відставку.

Міністр закордонних справ Чехії Якуб Кулганек обговорив ситуацію з нелегалами на кордоні з Білоруссю із польським колегою Збігневом Рау. Він повідомив про готовність країни допомогти.

Повідомлялося, що президента Чехії Мілоша Земана буде виписано з лікарні в суботу і в неділю він призначить Петро Фіалу новим прем’єр-міністром.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 579 | Додав: adminA | Теги: новий прем'єр-міністр, Чехія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]