Вт, 2024-04-16, 10:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:57
Нову дивізію сформувала Польща і розмістить її на східному кордоні
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польща сформувала нову дивізію і розмістить її на східному кордоні

Міністр оборони Польщі оголосив про збільшення військової присутності на сході країни із формуванням нового підрозділу збройних сил.

Про це йдеться у заяві на сайті відомства.

"Я прийняв рішення про створення нового підрозділу Польської армії, командування якого буде розташоване в Седльце. Новим командиром 18-ї механізованої дивізії буде бригадний генерал Ярослав Громадзінський", - сказав він.

Дивізія буде сформована з трьох бригад - двох існуючих, 1-ї бронетанкової та 21-ї бригади Підгальських стрільців, та однієї нової, яка буде невдовзі сформована.

"18-й механізована дивізія відповідатиме всім стандартам НАТО та буде готова до використання в рамках підкріплення союзників. Проте основним її завданням буде захист території Республіки Польща", - йдеться у повідомленні Міноборони.

Говорячи про ситуацію в галузі безпеки та завдання, що стоять перед польською армією, Блащак зазначив, що створення четвертої дивізії посилює східний фланг і зумовлено ​​оперативною потребою.

"2018 рік буде записаний в історії польської армії та історії міста Седльце. У цьому році ми зосереджуємо зусилля на створенні більш чисельної польської армії, оснащеної більш сучасним обладнанням та більш вбудованою в структури НАТО. Звідси й процес модернізації та подальші контракти, підписання контракту на купівлю комплексів Patriot та переговори щодо дуже великого контракту для армії", - сказав глава Міноборони.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 909 | Додав: adminA | Теги: східний кордон, Польща, нова дивізія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]