Пт, 2024-04-26, 02:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:24
Обʼєднання депутатів «Кубань», яке планує повернути територію до складу України створили у Раді
Інші останні Політичні новини

У Раді створили обʼєднання депутатів «Кубань», яке планує повернути територію до складу України

Депутати Верховної Ради під керівництвом Олексія Гончаренка («Європейська солідарність») створили міжфракційне обʼєднання «Кубань». Про це Гончаренко повідомив на власному каналі в Telegram.

У заяві народний депутат зазначає, що обʼєднання розроблятиме шляхи повернення до складу України етнічних українців і територій, на яких вони живуть. Перш за все нардепи планують повернути під контроль України Кубань.

«Разом із колегами-депутатами створили міжфракційне депутатське обʼєднання «Кубань». Дякую колегам, які надали мені можливість стати його керівником. Наше завдання — розробка політики щодо повернення в культурне, політичне і соціальне поле українських етнічних територій і етнічних українців. У першу чергу займемося Кубанню. Але й інші регіони, в яких компактно проживають українці, теж перебуватимуть під нашою увагою», — написав у заяві Гончаренко.

Телеграм Гончаренко

Варто зазначити, що коли РРФСР у 1954 році підписала з Києвом угоду про передачу УРСР Криму у вигляді посушливого степу, без води, зрошення, без електрики й енергоресурсів, у непридатному на той момент стані, Москва зажадала натомість Кубань і Таганрог, які перебували у складі України.

Київська міська рада перейменувала вулицю Маршала Жукова (радянський полководець і державний діяч) у Деснянському районі столиці на вулицю Кубанської України Вулицю Маршала Жукова в Києві перейменували на честь Кубанської України .

Генасамблея ООН закликала Велику Британію відмовитися від контролю над архіпелагом Чагос Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, що вимагає від Британії повернути Маврикію острови Чагос в Індійському океані та віддати його Маврикію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 808 | Додав: adminA | Теги: склад України, обʼєднання депутатів «Кубань», рада | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]