Пт, 2024-03-29, 16:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:26
Обговорили витіснення ЦЄУ з Угорщини Сорос і канцлер Австрії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Сорос і канцлер Австрії обговорили витіснення ЦЄУ з Угорщини

Австрійський канцлер Себастьян Курц в неділю зустрівся з американським інвестором та благодійником Джорджом Соросом, щоб обговорити, яким чином перенести заснований бізнесменом Центральноєвропейський університет (ЦЄУ) до Відня після витіснення з Угорщини.

Про це пише EUobserver.

Обидва співрозмовники, як повідомляється, висловили жаль з приводу Brexit і закликали уникати виходу Великої Британії з ЄС без угоди з Брюсселем. Водночас з питань міграційної політики вони мали "зовсім різні погляди".

ЦЄУ заявив, що його витісняє з країни націоналістичний уряд прем'єра Віктора Орбана, і якщо до 1 грудня виш не отримає гарантій академічної свободи, то переїде до Відня. У заяві університету йдеться про те, що Орбан тримає його понад рік у нелегальному становищі, не даючи згоди на акредитацію.

Орбан регулярно звинувачує Сороса в плані знищити європейську цивілізацію, наповнивши континент іммігрантами. Минулого року в Угорщині ухвалили закон про вищу освіту з поправками, які дозволяють закрити університет, якщо він не має двосторонньої угоди з країною походження.

Новий закон викликав хвилю критики серед університетів по всьому світу, США та ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 719 | Додав: adminA | Теги: Угорщина, Сорос і канцлер Австрії, витіснення ЦЄУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]