Ср, 2024-04-24, 07:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:22
Обговорили звільнення українських заручників Кремля Порошенко з Макроном
Інші останні

Порошенко з Макроном обговорили звільнення українських заручників Кремля

Тема звільнення українських заручників Кремля буде винесена на заплановану зустріч Нормандського формату

Президент України Петро Порошенко у Парижі повідомив, що під час сьогоднішніх зустрічей було обговорено питання звільнення українських заручників і військовополонених і ця тема буде винесена на заплановану зустріч Нормандського формату.

Глава держави під час включення на телеканалі «Інтер» наголосив, що на переговорах і у Франції, і у Німеччині піднімав питання щодо звільнення українських заручників.

«Причому з Президентом Франції Еммануелем Макроном окремо підняв питання про нашого журналіста пана Романа Сущенка. Ви знаєте, що він працював у Парижі. Що перша леді Франції піклувалася про його долю. І Еммануель чітко зафіксував, що найближчим часом ми ще раз вийдемо з ініціативою, щоб Путін дотримався свого слова, звільнив українця Сущенка і щоб він якнайскоріше повернувся додому», - розповів Порошенко.

Також Президент розповів, що акцентувалася увага на звільненні 24 українських моряків, які є військовополоненими і над якими Росія не має жодної юрисдикції. «Вони мають бути негайно і безумовно повернуті додому разом з військовим майном і поверненням свободи судноплавства в Керченській протоці», - сказав він.

Глава держави також підняв питання звільнення політв'язнів з в'язниць Росії та з окупованих територій і захисту прав кримських татар, які брутально порушуються саме напередодні виборів.

«Ми чітко скоординували і ці кроки – і в Берліні, і в Парижі були дані відповідні доручення. І ми рішуче починаємо підготовку до саміту Нормандського формату, де в порядок денний обов'язково будуть включенні і ці питання», - підкреслив Порошенко.

Як відомо, у першій половині дня 12 квітня Порошенко перебував з візитом у Берліні, де проводив переговори із канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

За словами президента, розмова з Меркель була досить конструктивною.

«Ми виробили по-справжньому стратегічне партнерство між Києвом та Берліном», - заявив Порошенко.

Також президент повідомив, що в процесі обговорення він з Меркель «підтримали великоднє припинення вогню, яке увійде в силу 18 квітня, за умови забезпечення його виконання з боку РФ».

Нагадаємо, раніше у Єлисейському палаці підтвердили, що президент Франції Еммануель Макрон у п’ятницю, 12 квітня, прийме у себе обох кандидатів у президенти України - чинного главу держави Петра Порошенка та шоумена Володимира Зеленського.

Повідомляють Новини європейської України
Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: звільнення українських заручників К, Порошенко, Макрон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]