Чт, 2024-03-28, 21:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:40
Обкласти податками надприбутки нафтогазових компаній запропонував Генсек ООН
Інші останні Економічні новини

Генсек ООН Антоніу Гутерріш розкритикував нафтогазові компанії, які заробляють на сьогоднішній енергетичній кризі, передає ВВС.

"Аморально, коли нафтові та газові компанії роблять рекордний прибуток на цій енергетичній кризі, на найбідніших людях та спільнотах", — заявив Гутерріш. Генсек ООН закликав національні уряди збільшити податкове навантаження на нафтогазовий сектор.

Зазначається, що дві найбільші американські енергокомпанії — Chevron та Exxon Mobil, і дві європейські — французька Total та британська Shell, за останній квартал заробили близько 51 млрд. доларів. Це приблизно вдвічі більше, ніж у першому кварталі 2021 року.

Загалом же найбільші нафтогазові компанії відзвітували про прибуток у майже 100 млрд. доларів. Гутерріш назвав їхню політику проявом «гротескної жадібності».

Як повідомляла група ЗМІ, бюджет росії в липні не отримав додаткових доходів від енергетичної галузі на 74,7 млрд. рублів (1,24 млрд. доларів за офіційним курсом).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 390 | Додав: adminA | Теги: надприбутки нафтогазових компаній, генсек ООН, податки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]