Вт, 2024-04-16, 06:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

05:11
Оборонний бюджет із $800 мільйонами для України США підтримали
Інші останні Економічні новини

8 грудня нижня палата американського Конгресу підтримала ухвалення Закону про повноваження в галузі національної оборони (NDAA) на 2023 фінансовий рік.

За документ проголосували 350 членів Палати представників, проти висловилися 80.

Голосів за виявилося набагато більше двох третин, які були необхідні для схвалення законопроекту та відправлення його до Сенату.

Компромісний варіант NDAA – обов'язкового для проходження законопроєкту, що визначає політику Пентагону, – став результатом багатомісячних перемовин між республіканцями та демократами в Сенаті та Палаті представників.

Законопроєкт санкціонує видатки на оборону на 45 мільярдів доларів більше, ніж просив президент США Джо Байден, оскільки учасники перемовин у Конгресі прагнули врахувати наслідки глобальної інфляції та надати додаткову допомогу в гарантуванні безпеки України.

У рекордному в історії США оборонному бюджеті передбачене, серед іншого, виділення щонайменше 800 мільйонів доларів військової допомоги Україні – це на 500 мільйонів більше, ніж просила адміністрація Байдена на початку цього року.

NDAA містить й інші політичні положення, зокрема підвищення заробітної плати військовослужбовцям на 4,6%. посилення військово-повітряних сил і засобів захисту від наземних бойових дій, а також зміцнення кібербезпеки.

Тепер документ для набуття ним чинності має схвалити Сенат і підписати президент США.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 413 | Додав: adminA | Теги: США, $800 мільйонів, оборонний бюджет, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]