Пт, 2024-04-26, 01:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:37
ОБСЄ - вибори в окупованому Донбасі – неможливі, бо суперечать Мінськими угодам
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Вибори в окупованому Донбасі – неможливі, бо суперечать Мінськими угодам, – ОБСЄ

Спецпредставник ОБСЄ на мінських переговорах по Донбасу Мартін Сайдік вважає, що проведення 11 листопада так званих виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей йде врозріз з Мінськими угодами.

Про це він сказав напередодні, відповідаючи на відповідне запитання журналістів після засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську, повідомляє Interfax.by.

«На мою думку, вибори в ОРДО і ОРЛО не відповідають ні букві, ні духу Мінських угод», – сказав Сайдік.

Раніше спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що осінні вибори на Донбасі, оголошені проросійськими бойовиками з самопроголошених «ДНР» і «ЛНР», нелегітимні і порушують логіку мінського процесу. Він пояснив, що йдеться про окуповані території, де відсутні базові умови безпеки.

7 вересня бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада «вибори». У МЗС України заявили, що наміри окупаційної адміністрації РФ провести так звані позачергові вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу грубо порушують зобов’язання Росії як сторони Мінських домовленостей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 851 | Додав: adminA | Теги: мінські угоди, окупований Донбас, ОБСЄ - вибори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]