Пт, 2024-04-19, 09:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:30
Обстежувати Тимошенко лікарі Червоного Хреста не відмовилися
Інші останні Медичні новини

Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) відмовилися брати участь в медичному обстеженні екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це повідомляє газета "КоммерсантЪ-Украина".

"Можна сказати, що ми самі відмовилися від участі в цій програмі. На даний момент створюється враження, що наша присутність буде зайвою", - розповіла представниця московського офісу МКЧК (координує діяльність Червоного Хреста в Росії, Бєларусі, Україні, Молдові) Монік Наншен.

Вона підкреслила, що українська влада вже поінформована про це рішення.

Нагадаємо, МКЧХ був єдиною організацією, запрошеною стороною колишнього прем'єра для участі в міжнародному консиліумі, який збереться в Качанівській жіночій виправній колонії з приводу стану здоров'я Тимошенко.

Крім того, з власної ініціативи допомогу своїх медичних фахівців запропонували уряди Канади та Німеччини, на що Тимошенко відповіла згодою.

"Лікарі з Німеччини - це невролог і фахівець з проблем спини і дисків. З Канади - керівник відділення швидкої допомоги однієї з наших лікарень, дуже хороший діагностик, кардіолог, лікар, який спеціалізується на акушерстві-гінекології і, нарешті, терапевт, який також має практичний досвід в токсикології", - повідомив виконавчий директор Конгресу українців Канади Тарас Залуський.

За інформацією Генеральної прокуратури, група іноземних медиків прибуде до України сьогодні, 13 лютого.

Як повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко, Тимошенко відмовляється від участі медиків МОЗ України у її обстеженні.

"Я отримав інформацію про те, що українська сторона намагалася або намагатиметься підписати з іноземними лікарями договір: якщо Юлія Тимошенко допустить до себе тільки іноземних фахівців, щоб вони обов'язково повідомили Мінохоронздоров'я її діагноз - це розголошування лікарської таємниці"! - заявив пан Власенко.

Представники Червоного Хреста можуть підключитися до обстеження Тимошенко у разі потреби

Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) не відмовилися від участі в медичному обстеженні екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, але до України поки що не прибудуть, повідомили в міжнародному відділі Товариства Червоного Хреста України, передає "Інтерфакс-Україна".

"Представники Міжнародного Хреста погодили з урядом України та сім'єю Тимошенко, що у той час, коли вони (канадські та німецькі спеціалісти - ред.) робитимуть обстеження, Міжнародний комітет не вбачає необхідності бути присутнім при цьому. Але якщо виникне необхідність, то тоді вони займатимуться тим, що обіцяли (участю в обстеженні Тимошенко - ред.)", - сказав заступник генерального секретаря - завідувач міжнародного відділу Товариства Червоного Хреста України Валерій Серговський.

Він пояснив: "Вони (представники МКЧХ - ред.) не приїжджають... Якщо держава і структури, які відповідають за це питання, родичі Тимошенко та вона сама визнають за необхідне (участь фахівців Червоного Хреста), то тоді проблем не буде".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 1107 | Додав: adminA | Теги: лікарі Червоного Хреста не відмовил | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]