Пт, 2024-03-29, 09:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:51
Однією з причин війни в Україні є безкарність злочинів комунізму - прем’єрка Естонії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Безкарність злочинів комуністичного режиму є однією з головних причин руйнівної і геноцидної війни на території Європи. Про це заявила прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас.

Каллас виступила напередодні у Швейцарії на церемонії вручення Європейської премії політичної культури. Престижну премію, яку присудив швейцарський фонд Ганса Рінг'є, Каллас вручили за її політичну сміливість у протистоянні російській агресії та за впливову роль у забезпеченні рішучої відповіді західних країн.

Глава МЗС Естонії закликав союзників прискорити постачання зброї Україні

"Сьогодні у вільного світу є вікно можливостей зупинити російський імперіалізм. Ми стали свідками величезних змін у політиці країн Заходу. Але ці зміни - лише початок, і вони мають бути стійкими. Агресор не змінив і не скасував своїх злочинних цілей. Це означає, що ми не можемо зробити жодного кроку назад. Навпаки, нам потрібно рухатися вперед, і важливі зміни у нашій політиці мають стати постійними", - сказала прем'єр-міністр.

За словами Каллас, безкарність злочинів комуністичного режиму є однією з головних причин того, що "ми знову зіткнулися із руйнівною та геноцидною війною на європейській землі".

Вона додала, що на додаток до розслідування воєнних злочинів, необхідно створити спеціальний міжнародний трибунал для притягнення кремля до відповідальності за злочин агресії.

"путін розраховує на безкарність. Тому ми тим більше маємо зробити все можливе, щоб усі, хто стоїть за агресією та масовими злочинами проти України, були покарані", - наголосила Каллас.

Прем’єрка Естонії відстоює позицію, щоб усі радянські пам'ятники були прибрані з публічного простору країни якнайшвидше.

Після російського удару по колонії в Оленівці Каллас наголосила, що не може бути повернення до відносин з воєнними злочинцями.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 345 | Додав: adminA | Теги: прем’єрка Естонії, україна, безкарність злочинів комунізму, причини війни | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]