Сб, 2024-04-20, 15:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:37
Офіційно визнав її "захопленою державою" парламент Молдови
Інші останні Новини світу

Парламент Молдови офіційно визнав її "захопленою державою"

Молдовські депутати на екстреному засіданні парламенту 8 червня 61 голосом "за" визнали Молдову "захопленою державою".

Про це передає "Європейська правда" з посиланням на Newsmaker.

Депутати в суботу обрали керівництво парламенту і мають намір затвердити уряд, але Конституційний суд невідкладно визнав обрання неконституційним, як і ще не ухвалені парламентом закони і постанови.

Ще до цього КС опублікував рішення, в якому сказано, що будь-який акт, ухвалений 8 червня в парламенті, буде недійсним, адже термін формування робочих органів парламенту закінчився 7 червня.

Однак президент Молдови Ігор Додон відмовився розпускати парламент, заявивши, що має таке право, але не зобов'язаний зробити це.

Представник блоку ACUM Андрій Нестасе, обраний до юридичного комітету, запропонував до затвердження складу уряду розглянути декларацію про визнання Молдови захопленою державою, яку й ухвалили депутати.

У ній йдеться про анулювання змішаної виборчої системи і висловлення вотуму недовіри Конституційному суду.

У ній також міститься вимога відправити у відставку главу Служби інформації і безпеки і главу Національного центру з боротьби з корупцією.

Нестасе також запропонував звернутися до ЄСПЛ у зв'язку з тим, що КС Молдови ухвалює рішення, що суперечать законодавству.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 851 | Додав: adminA | Теги: парламент Молдови, офіційно, захоплена держава | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]