Ср, 2024-04-24, 00:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:22
Офіційну позицію щодо дебатів Порошенка та Зеленського озвучили у ЦВК
Інші останні Політичні новини

У ЦВК озвучили офіційну позицію щодо дебатів Порошенка та Зеленського

У ЦВК виключили дебати на стадіоні за рахунок держбюджету

Центральна виборча комісія заявила, що теледебати між кандидатами в президенти України можливі лише в студії Національної суспільної телерадіокомпанії України.

"Теледебати за рахунок коштів бюджету проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше 60 хвилин… Їх проведення є місце знаходження Національної суспільної телерадіокомпанії України",- заявили в ЦВК.

Водночас, як наголосили у відомстві, кандидати на пост президента мають право проводити передвиборчу агітацію в різних форматах виключно за рахунок коштів виборчих фондів.

У ЦВК додали, що телекомпанії також можуть організовувати "один цикл теледебатів під час виборчого процесу", який транслюватиметься в  прямому ефірі. При цьому телеканал зобов’язаний надати кандидатам однакові проміжки  ефірного часу.

В ЦВК зазначили, що рішення про теледебати буде ухвалено після призначення повторного голосування. Станом на 4 квітня ЦВК не встановила результатів голосування у першому турі.

У зв’язку з цим в ЦВК заявили, дискусії між кандидатами в президенти щодо місця та умов дебатів можуть бути сприйняті як передвиборна агітація, що є грубим порушенням закону до призначення другого туру виборів.

"Центральна виборча комісія закликає всіх суб’єктів виборчого процесу, телерадіокомпанії, громадські організації та експертів на даному етапі не маніпулювати суспільною думкою щодо проведення теледебатів", - резюмується у повідомленні.

Нагадаємо, шоумен Володимир Зеленський оприлюднив відеоролик, в якому оголосив, що йде на дебати з чинним президентом Петром Порошенком.

Шоумен викликав Порошенка на НСК Олімпійський, оскільки, на його думку, дебати мають відбутися перед народом України.

Він також озвучив низку умов проведення дебатів, серед яких вибачення і медична експертиза.

У свою чергу Петро Порошенко погодився на пропозицію Зеленського.

Пізніше в його штабі заявили, що Зеленського чекають в медпункті Олімпійського для здачі аналізів.

Перший тур виборів президента України пройшов 31 березня. За результатами підрахунку 100% протоколів, до другого туру вийшли Зеленський і Порошенко.

Шоумена підтримали 30,24% українців, а чинного президента країни - 15,95%.

Другий тур виборів відбудеться 21 квітня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 818 | Додав: adminA | Теги: дебати Порошенка та Зеленського, позиція, ЦВК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]