Пт, 2024-03-29, 12:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:20
Офіс президента знову потрапив у конфуз - японське турне Зеленського
Інші останні Новини України

Японське турне Зеленського. Офіс президента знову потрапив у конфуз

Президент Володимир Зеленський та перша Леді Олена Зеленська прилетіли на інтронізацію японського імператора Нарухіто - Японське турне Зеленського. Офіс президента знову потрапив у конфуз

Співробітники Офісу президента захотіли показати перевагу Зеленського над його попередниками. І ось що з цього вийшло?

На сайті глави держави п’ять годин тому з’явилося повідомлення про те, як президент України Володимир Зеленський взяв участь у церемонії інтронізації Імператора Японії Нарухіто. При цьому у повідомленні наголошується, що «Україна є однією з майже 200 країн, представники яких прибули у Токіо для участі в церемонії. При цьому зроблено важливе уточнення: «Останнє сходження на трон японського імператора відбулося 30 років тому, а Володимир Зеленський став першим українським президентом, запрошеним на інтронізацію». Таким чином співробітники Офісу президента захотіли показати перевагу Зеленського над його попередниками.

Проте жоден український президент досі і не міг бути запрошеним на інтронізацію японського імператора. Оскільки незалежній Україні лише 28 років, а останнє сходження на трон у Японії, як уточнив сам Офіс президента, відбувалось ще за часів Радянського Союзу.

Японський імператор Нарухіто виступив із промовою, проголосивши інтронізацію в Імператорському палаці в Токіо, Японія, 22 жовтня 2019 року

У Японії імператор Нарухіто офіційно зійшов на трон

Японія за п’ять років надала Україні $1,8 млрд допомоги

«Для мене велика честь взяти участь в інтронізації Імператора Нарухіто. Проведення стародавнього обряду в сучасній Японії є прикладом того, як в одній державі можуть співіснувати і глибока повага до традицій, і впровадження новітніх високих технологій для поліпшення життя кожної людини», – заявив Володимир Зеленський після закінчення інтронізації, яка тривала понад півгодини.

Зазначимо, 59-річний Нарухіто став першим імператором Японії, який народився після Другої світової війни. З його приходом в країні почалася нова ера, яка називається Рейву, що означає «порядок і гармонія».

Зазначимо, речницею Володимира Зеленського є колишня журналістка Юлія Мендель. Нагадаємо, що з Мендель та її командою конфузи трапляються не вперше. Наприклад, у липні у пресслужбі президента опублікували анонс його візиту в Канаду, переплутавши столицю Оттаву з найбільшим містом країни Торонто.

А 16 жовтня пресслужба президента України Володимира Зеленського переплутала у дописах на Facebook назви двох прибалтійських країн Литви та Латвії. Тоді ж заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко вибачився у Facebook за те, що на офіційному Facebook-акаунті ОПУ переплутали Латвію з Литвою. «Помилку відразу ж виправили. Спеціаліст по роботі з соцмережами, який допустив цю помилку, отримав стягнення і географічний атлас в подарунок», - написав чиновник.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 765 | Додав: adminA | Теги: японське турне Зеленського, офіс президента, Конфуз | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]