Пн, 2024-05-06, 23:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:40
Оксана Маркарова про реакцію Вашингтону на атаку дронів в москві: "Статут ООН дає нам право на самозахист"
Інші останні Українці в світі

Посол України в Сполучених Штатах Оксана Маркарова прокоментувала реакцію Вашингтону на атаку дронів на москву. В ефірі проєкту Радіо Свобода «Свобода Live» вона виклала позицію України щодо атак на росію загалом.

«Статут ООН абсолютно чітко дозволяє нам право на самозахист в цій ситуації. На нас напали, це абсолютно чітко агресія росії проти нас. Ми ніколи не складали ніякої загрози для росії, якщо тільки наш намір бути європейцями і демократами не є для них загрозою. Водночас ми з повагою ставимося до побоювань чи позиції наших партнерів. І ту зброю, яку ми отримуємо, яку ми взяли на себе зобов’язання застосовувати виключно на нашій території, на всій нашій території, ми застосовуємо тільки там», – сказала Маркарова.

Водночас вона висловила впевненість, що українське військове командування «правильно застосовує абсолютно все».

«Наша задача залишається незмінною – звільнити всю нашу територію. Ми дуже чітко комунікуємо з нашими партнерами тут, як в Конгресі, так і в адміністрації про те, що звільнення територій – це не тільки відновлення територіальної цілісності і суверенітету, але також і рятування життів українців, яких сьогодні, під російською окупацію, вбивають росіяни, яких ґвалтують, над якими знущаються. Без цього неможливе ніяке відновлення миру. Тому позиція досить пряма з нашого боку. Ми її дуже чітко доводимо», – додала дипломатка.

Вранці 24 лютого російська влада повідомила про атаку безпілотників на москву. Українська влада зазвичай не коментує подібні події на території росії.

Коментуючи удар, прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр заявила, що США «загалом» не підтримують атаки на міжнародно визнану територію росії. Водночас вона зазначила, що війну почала росія, і вона ж може завершити її «в будь-який момент виводом військ із України».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 568 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]