Чт, 2024-04-25, 15:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:51
Окупація Криму залишається прямим викликом міжнародній безпеці - Євросоюз в ООН
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Окупація Росією Криму залишається прямим викликом міжнародній безпеці, що загрожує серйозними наслідками для міжнародного правопорядку, покликаного захищати суверенітет усіх держав.

Про це йдеться в заяві країн ЄС і низки інших європейських держав.

Заяву виголосила на засіданні Генасамблеї ООН постпред Словенії Аніта Піпан перед голосуванням за збереження в порядку денному сесії пункту "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України".

"Європейський Союз підтверджує свою рішучу підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Ми знову заявляємо, що не визнаємо і продовжуємо засуджувати незаконну анексію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Російською Федерацією, що є порушенням міжнародного права", - йдеться в документі.

Євросоюз закликає до повного дотримання міжнародних стандартів у сфері прав людини на Кримському півострові, зазначають автори заяви. Вони також підкреслюють необхідність надати "повний, вільний і безперешкодний доступ" міжнародним спостерігачам за дотриманням прав людини.

Окрім того, ЄС указує на важливість активізації переговорних зусиль, спрямованих на стійке і мирне врегулювання конфлікту, при цьому наголошується на відповідальності Російської Федерації.

У заяві також зазначається, що країни ЄС та інші держави Європи підтримують збереження пункту щодо окупованих територій України в порядку денному наступної, 76-ї сесії Генасамблеї ООН.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 602 | Додав: adminA | Теги: Євросоюз в ООН, окупація Криму, виклик міжнародній безпеці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]