Чт, 2024-03-28, 20:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:36
Окупанти обстрілюють Авдіївку з важкої артилерії. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу окупаційні війська здійснили 48 обстрілів, зокрема, 18 обстрілів зафіксовано на Донецькому, 21 на Маріупольському, та 9 на Луганському напрямках. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Донецькому напрямку противник порушив Мінські домовленості, випустивши біля 170 снарядів з важкої артилерії: на початку і наприкінці доби тричі обстріляв з самохідних артилерійських установок калібру 152 та 122 мм позиції в районі Авдіївки, під час обстрілу Архангельського застосував калібр 152 мм.

На ділянці лінії розмежування Авдіївка - північні околиці Горлівки не вщухають мінометні, гранатометні та кулеметні обстріли. Над позиціями ЗСУ в районі Авдіївської промзони помічено безпілотний літальний апарат. Поблизу Луганського та Кірового окупанти задіяли бойові машини піхоти.

На Маріупольському напрямку традиційно гаряче у Мар’їнці, Широкиному та Водяному, тут супротивник вів обстріли з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У Мар’їнці до того ж, як і у Гнутовому, ворог застосував міномети 82-мм калібру. Із заборонених Мінськими угодами 120-мм мінометів противник відкривав вогонь по укріпленнях в Павлополі та Новомихайлівці. Бронетехніка на цьому напрямку зафіксована в районі Мар’їнки.

На Луганщині лише у світлий час доби окупанти дотримувались режиму тиші. У Новоолександрівці ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів, у Троїцькому застосував великокаліберні кулемети, в районі Новозванівки та Золотого провокації тривали з застосуванням стрілецької зброї.

По позиціях у Станиці Луганській противник відкривав вогонь з мінометів та гранатометів, окрім того - двічі задіяв БМП.

В СЦКК показали наслідки обстрілу Мар’їнки у День Незалежності

В результаті двох обстрілів Мар'їнки бойовиками пошкодження отримали 6 житлових будинків та продовольчий магазин. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Бойовики незаконних збройних формувань ОРДО 24 серпня з 9 години вечора до опівночі гатили по житловим кварталам Мар’їнки із основного озброєння танка, мінометів калібром 82 мм, станкових протитанкових гранатометів СПГ-9, ручних протитанкових гранатометів РПГ-7В, великокаліберних кулеметів.

Вогонь вони вели з напрямків Петровського району міста Донецька (Трудовського) та населеного пункту Олександрівка. А наступного дня о 9 годині ранку обстріл повторився і тривав 20 хвилин.

Спостережна група української сторони СЦКК здійснила фотофіксацію фактів порушення режиму припинення вогню з боку НЗФ ОРДО.

Цього разу різних ушкоджень зазнали 6 житлових будинків та продовольчий магазин по вулицях Героїв Чорнобиля (колишня Орджонікідзе), Сергія Прокоф’єва (колишня Леніна) та Жовтневій. А у одному з помешкань 125-мм танковий снаряд пробив одну стіну, застряг у іншій і не розірвався.

"Це ще одне яскраве свідчення того, що бойовики НЗФ ОРДО в чергове нехтують долею мирного населення, яке проживає поблизу лінії зіткнення, цинічно обстрілюючи мирних громадян, їхні маєтки, позбавляють їх останніх засобів до існування", - йдеться у повідомленні.

Військовослужбовці української сторони СЦКК задокументували всі факти грубого порушення режиму припинення вогню та застосування забороненого Мінськими угодами озброєння з боку незаконних збройних формувань ОРДО у Мар’їнці. Документи фотофіксації передані представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Зазначимо, троє українських військових отримали поранення за минулу добу в зоні проведення АТО, повідомив спікер адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник. Обстріли з боку противника на Донбасі в День Незалежності були найсильнішими з часів боїв за Дебальцеве (лютий 2015 року - ред.), заявив Мотузяник.

"День Незалежності був відзначений подальшим загостренням обстановки по всій лінії розмежування. З упевненістю можна сказати, що вчорашні танкові, мінометні та артилерійські обстріли з боку противника були найсильнішими з часів битви за Дебальцеве", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 756 | Додав: adminA | Теги: обстріл, окупанти, Авдіївка, важка артилерія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]