Сб, 2024-04-20, 12:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:00
Окупанти обстрілюють мирні населені пункти
Інші останні Надзвичайні новини

  Російські окупаційні війська продовжують обстрілювати позиції підрозділів Сил АТО. За минулу добу зафіксовано 46 випадків відкриття вогню.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, з них 21 на Донецькому, 15 на Маріупольському та 10 на Луганському напрямках.

На Донецькому напрямку супротивник із артилерії калібру 152 мм та 122 мм бив по наших позиціях у Авдіївці. З мінометів різного калібру, гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог відкривав вогонь по укріпленнях в Новоселівці Другій та Луганському. З мінометів калібру 82 мм вогонь вівся по Верхньоторецькому та Світлодарську. Поблизу Майорська та Луганського противник задіяв бойові машини піхоти. У Верхньоторецькому активізувався снайпер.

На Маріупольському напрямку із заборонених Мінськими угодами 122 мм артилерії та 120 мм мінометів ворог обстріляв українських воїнів у Новотроїцькому. У Красногорівці російські окупанти вели вогонь по наших позиціях із мінометів, а згодом задіяли бронетехніку. По захисниках Широкиного супротивник відкривав вогонь з мінометів 120 та 82 мм калібру, автоматичних станкових гранатометів та кулеметів, пізніше застосував БМП. Біля Гранітного відкривався кулеметний вогонь. У Мар’їнці ворогом застосовувались гранатомети та кулемети великого калібру, зафіксовано також використання снайперської зброї.

На Луганщині позиції ЗС України в районі Новоолександрівки та Троїцького противник обстрілював з мінометів 82 мм калібру, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, по Попасній застосував гранатомети, а у Новозванівці та Новоолександрівці відкривав вогонь зі стрілецької зброї. Ближче до опівночі поблизу населеного пункту Тошківка відкрив неприцільний вогонь з артилерійської установки 122 мм калібру.

Двічі за добу зафіксовано спроби ведення противником повітряної розвідки.

Крім того, 21 серпня, незаконні збройні формування ОРДО упродовж 15 хвилин обстрілювали село Солодке Мар’їнского району Донецької області з напрямку села Оленівки із ствольної артилерії калібром 122 мм. Про це повідомив прес-офіцер української сторони СЦКК підполковник Вадим Бакай, передає прес-центр штабу АТО.

Спостережна група української сторони СЦКК провела заходи щодо документування порушення режиму припинення вогню та застосування заборонених Мінськими домовленостями озброєнь з боку НЗФ ОРДО у зазначеному населеному пункті.

Під час огляду місцевості українські спостерігачі зафіксували факт розриву 122-мм артилерійського снаряду на одному з подвір’їв по вулиці Ветеранів. Внаслідок потужного вибуху осколками пошкоджено стіни житлового будинку, вікна, розбито скло, а також руйнувань зазнав дах та частина підсобної господарчої будівлі.

На околиці села Солодкого виявлено 11 вибухів артилерійських боєприпасів. При чому, деякі воронки були значно більшими за інші. Спостерігачі припускають, що тут розривалися значно потужніші боєприпаси. Проте рештків боєприпасів, які б свідчили про вид зброї, знайти не вдалося. Внаслідок цього обстрілу постраждали сільськогосподарські угіддя та поверхня закультивованого поля.

За добу (21 серпня) бойовики 23 рази обстрілювали позиції українських військових, використовуючи при цьому зброю великого калібру. Половина випадків порушення режиму тиші припала на Донецький напрямок. Із забороненої Мінськими угодами важкої артилерії противник бив по наших укріпленнях в Авдіївці. З мінометів різного калібру, гранатометів та великокаліберних кулеметів обстріляні українські воїни у Новоселівці Другій та Луганському. Калібр мінометів 82 мм та гранатомети ворог застосував біля Верхньоторецького та Троїцького. У Верхньоторецькому до того ж зафіксовано снайперський вогонь.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: обстріл, окупанти, мирні населені пункти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]