Пт, 2024-04-19, 20:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:55
Окупанти випустили по українських бійцях більше 40 мін - доба в ООС
Інші останні Надзвичайні новини

Доба в ООС: Окупанти випустили по українських бійцях більше 40 мін

Російсько-окупаційні війська за добу збільшили кількість обстрілів наших позицій на лінії зіткнення, у тому числі із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння

Про це повідомляє Depo.Донбас з посиланням на речника Міноборони України Максима Прауту.

На Луганському напрямку відбулося шість прицільних обстрілів з боку противника.

"В період з 10:15 до 10:30, ворог з боку шахти Гагаріна випустив у бік наших позицій, неподалік населеного пункту Шуми, 15 мін калібру 82 мм. За годину після цього, з великокаліберних кулеметів та снайперської зброї, окупанти обстріляли позиції підрозділів ООС біля Новозванівки",-  йдеться у зведенні.

Ще один обстріл в районі цього населеного пункту противник здійснив після 18:00, використавши автоматичний станковий гранатомет.

У другій половині дня російсько-окупаційні війська проявляли активність поблизу Майорська, де застосували ручний протитанковий гранатомет, а також неподалік Новоолександрівки, де вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів і кулеметів великого калібру.

"Крім того, з 22:30 ворог влаштував 20-хвилинну вогневу провокацію з використанням великокаліберних кулеметів на ділянці фронту в районі населеного пункту Луганське", - йдеться у повідомленні.

На Донецькому напрямку окупанти порушували режим тиші п'ять разів.

"З 7:00 до 8:00 ранку тут було зафіксовано застосування противником артилерійських систем калібру 122 мм і мінометів 120-го калібру. Розриви п’ятнадцяти 122 мм снарядів та 23 мін калібру 120 мм нарахували на своїх позиціях військовослужбовці ЗСУ, які виконують бойові завдання біля Лебединського. Ще п'ять мін 120-го калібру окупанти випустили по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Водяного", - повідомив речник.

Після денного затишшя російсько-окупаційні війська двічі обстріляли оборонців Павлополя.

"З 20:45 до 21:20 – з автоматичних станкових гранатометів, а з 22:00 до 22:20 – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Наприкінці доби було зафіксовано 10-хвилинний обстріл зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї опорних пунктів підрозділів ООС неподалік Широкиного", - йдеться у зведенні.

Загалом протягом минулої доби обліковано 11 прицільних обстрілів наших позицій. Противник випустив у наш бік п’ятнадцять 122 мм артилерійських снарядів, а також 43 міни 120-го та 82-го калібрів.

"Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби загинув один український військовослужбовець. Двох наших воїнів з пораненнями доставлено до медичних закладів для надання необхідної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: окупанти, доба ООС, 40 мін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]